Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1
  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Veel gestelde vragen

over Colon Clean


Wist je dat...
Deskundigen voor het behoud van een goede gezondheid 30 à 40 gram vezels per dag  aanbevelen* terwijl we met onze Westerse voeding gemiddeld 20 gram per dag binnenkrijgen?
*Bron: www.voedingscentrum.nl

Wist je dat…
Psylliumvezels in je voeding je een verzadigd gevoel geven (ze geven je een ‘vol gevoel’) waardoor je minder snel te veel eet. Handig wanneer je een dieet volgt.

Wist je dat…
Psylliumvezels van belang zijn om je darmen goed te laten werken. Deze vezels zetten de darmen in werking en zijn goed voor de darmpassage. Omdat ze ook vocht vasthouden bevorderen  ze  een regelmatige stoelgang.

Gebruik

Gebruik bij zwangerschap en borstvoeding?

Colon Clean kan gerust worden gebruikt tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding. Met voldoende water innemen. Zwangere vrouwen wordt aanbevolen tussen de 20 en 30 gram vezels per dag te gebruiken.

Gebruik en aanbevolen dagelijkse dosering:

Hoe komt het dat de verpakking Colon Clean maar halfvol lijkt?

De inhoud van de potten van Colon Clean verschillen qua volume. Dit komt omdat Colon Clean een natuurlijk product is en de grootte van de vezels wisselt. Daardoor is er een minimale potgrootte nodig om de hoeveelheid aan vezels altijd in de pot te kunnen krijgen. Na verloop van tijd zakt de inhoud van de pot nog wat verder in waardoor het volume afneemt. De pot bevat gegarandeerd de hoeveelheid gewicht die vermeld is op de pot.

Ik ben vegetariƫr, kan ik Colon Clean gebruiken?

Colon Clean is een 100% natuurlijk product, gewonnen uit planten. Colon Clean bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Ik gebruik medicijnen. Kan dat in combinatie met Colon Clean?

Colon Clean kan de opname van medicijnen beïnvloeden. Bij voorkeur dient er 2 uur tijd te zitten tussen het gebruik van medicijnen en het gebruik van Colon Clean. Bij twijfel raadpleeg je de (huis)arts.

Kan ik teveel vezels binnenkrijgen?

Het is bijna onmogelijk om te veel vezels te eten. Het is wel belangrijk dat je er wel altijd veel bij drinkt. Als je ineens (veel) meer vezels gaat eten, kun je wel winderig worden. Dit komt doordat er gassen vrijkomen wanneer darmbacteriën de vezels (o.a. inuline) verwerken. Zodra het lichaam gewend is aan het nieuwe voedingspatroon gaat dit weer voorbij. Een goed advies is het vezelgebruik langzaam op te bouwen. Door in kleine stappen extra vezelrijke voeding te gaan gebruiken, went het lichaam snel aan het nieuwe, gezonde voedingspatroon en zullen deze verschijnselen niet of in mindere mate voorkomen.

Voor wie is Colon Clean geschikt?

Colon Clean kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 6 jaar. Voor gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar in overleg met de huisarts de dosering bepalen. Geschikt voor zwangere vrouwen, tijdens de borstvoedingsperiode en voor senioren. Lees voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking.

Wanneer kan ik Colon Clean het beste innemen?

Colon Clean is een 100%  natuurlijk vezelproduct. Het tijdstip van inname maakt niet uit omdat de vezels zich altijd in de darmen zullen gaan mengen. Maar verdeel je de dosering over de dag dan ben je er zeker van dat psylliumvezels in Colon Clean de hele dag hun werk kunnen doen. Neem de laatste dosering voor het slapengaan. Dan zijn de vezels ook tijdens de nacht actief.
Inname direct  voor het eten kan ertoe leiden dat je minder honger zult hebben. Vezels na de maaltijd innemen kan je een vol gevoel bezorgen. Je zult zelf ervaren wat voor jou persoonlijk het prettigste is. 

Ingrediƫnten

De kleur/structuur van Colon Clean is anders, is het product nog wel goed?

Colon Clean kan, wanneer het droog en in een goed afgesloten pot is bewaard, niet bederven. Colon Clean is een natuurlijk product. De psylliumvezels kunnen van oogst tot oogst iets variëren in structuur en kleur. Ook de dikte en de smaak van het bereide drankje kan daardoor iets verschillen.

Is Colon Clean vrij van suiker, zetmeel, gist, tarwe, gluten, lactose, synthetische kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, soja en eiwit?

Ja, Colon Clean is vrij van bovengenoemde stoffen.

Wat zijn de voedingswaarden van Colon Clean?

 

 

Colon Clean Naturel

Per afgestreken eetlepel (ca 6-7 gram)

Totale energetische waarde

5 kcal/22 kJ

Eiwitten

0 g

Koolhydraten
- waarvan polyolen

1 g

 

 

Vetten
- waarvan verzadigde vetten
- waarvan enkelvoudig onverzadigd
- waarvan meervoudig onverzadigd

0 g

Voedingsvezels

5 g  

Wat zijn psylliumvezels?

Psylliumvezels (ook wel vlozaad genoemd) zijn natuurlijke vezels die in staat zijn om meer dan 25x het eigen gewicht aan vocht te kunnen opnemen, wat belangrijk is voor een regelmatige stoelgang!

Informatie en verkoopgegevens van Colon Clean

Waar kan ik Colon Clean kopen?

Colon Clean is verkrijgbaar bij de drogisterij, apotheek, reformwinkel en gezondheidswinkel. 
Voor het vinden van een verkooppunt bij u in de buurt, kunt u op de speciale button klikken.
Online bestellen kan via de speciale online bestelbutton.

Assortiment

Colon Clean

 

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1
Copyright © 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-1112-2190
MAT-NL-2000024 0.1 -7/20
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.